Rezerviraj uslugu

Focus

Čiste linije, elegantan i profinjen vanjski izgled novog Ford Focusa upotpunjuje udobnija, prostranija i modernija unutrašnjost nego ikad prije.

Uz upečatljiv novi dizajn i moderne tehnologije, Ford Focus osigurava jedinstveno iskustvo vožnje.

Otkrijte Ford Focus

Uđite u elektrificirani svijet učinkovitosti i kontrole s novim EcoBoost hibrid Powershift automatskim mjenjačem koji je napravljen da svaku vožnju učini užitkom.

Bolja povezivost. Tehnologija najnovije generacije uključuje i inteligentni SYNC 4 sa 13,2-inčnim zaslonom. Vrhunska povezivost i Ford Secure održavaju odličnu povezivost i omogućuju pristup visokotehnološkim sigurnosnim značajkama. Sync 3 s glasovnim naredbama osigurava sigurnu vezu i upravljanje telefonom, zabavnim sadržajima i navigacijskim sustavom.

Obnovljeni prednji kraj, nova LED prednja svjetla s integriranim svjetlima za maglu i preoblikovana stražnja svjetla.

Odaberite između jedinstvene udobnosti Focus Connected-a ili sportskog ST-Line i uživajte u vožnji.

Blagi hibrid. Samopunjiva baterija pruža dodatnu podršku motoru i osigurava nižu potrošnju goriva i smanjenu emisiju CO2.

Gorivo: Benzin
WLTP emisije CO2 (kombinirane): 149G/KM
Prijenos: RUČNI / AUTOMATSKI MJENJAČ
WLTP potrošnja goriva (kombinirana): 6,6 (L/100 km)

ECOBOOST vozilo na benzin. Izvanredne performanse, izravno ubrizgavanje goriva uz izvanrednu učinkovitost.

Gorivo: Benzin
WLTP emisije CO2 (kombinirane): 189G/KM
Prijenos: RUČNI MJENJAČ
WLTP potrošnja goriva (kombinirana): 8,3 (L/100 km)

Napredna dizelska tehnologija za više snage, okretnog momenta i nisku potrošnju goriva.

Gorivo: Dizel
WLTP emisije CO2 (kombinirane): 153G/KM
Prijenos: RUČNI / AUTOMATSKI MJENJAČ
WLTP potrošnja goriva (kombinirana): 5,8 (L/100 km)

ECOBOOST & POWERSHIFT

Električni motor pomaže u održavanju motora, poboljšava učinkovitost i smanjuje emisije. Regenerativno kočenje puni Focusovu bateriju blagog hibrida dok vozite, tako da je ne morate uključiti u utičnicu za ponovno punjenje. Dostupan s ručnim ili automatskim mjenjačem.

Ford Focus po prvi puta nudi automatski mjenjač za EcoBoost blagi hibrid 48-voltni hibridni pogon. Automatski Powershift mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom (DCT) ** čini vožnju glatkom, manje zahtjevnom i učinkovitom – osobito u gradskom prometu te tijekom zaustavljanja.

**Automatski Powershift dostupan je kao opcionalna značajka na 1.0 EcoBoost hibrid (MHEV) modelima.

ECOBOOST & POWERSHIFT

Performanse i učinkovitost

Ford Focus diši se aerodinamičanim dizajnom i blagom hibridnom tehnologijom za glatku vožnju.

Zakoračite u elektrificirani svijet učinkovitosti i kontrole s novim EcoBoost hibrid Powershift automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, koji će svaku vožnju učini pravim užitkom.

Ford Focus nudi izbor snažnih i ekonomičnih motora. Birajte 8-stupanjski automatski mjenjač s okruglom rotirajućom ručicom ili 6-brzinski klasični ručni mjenjač.

Profinjeni 8-stupanjski automatski mjenjač

Focus je prvi Ford koji nudi novi napredni automatski prijenos. S poboljšanim ubrzanjima i glatkim izmjenama stupnjeva prijenosa, projektiran je kako bi unaprijedio vaše iskustvo u vožnji i poboljšao performanse.

Zamijenili smo tradicionalnu ručicu mjenjača s rotirajućom okruglom konzolom na kojoj se okretanjem mijenjaju stupnjevi prijenosa. To omogućuje čišći unutrašnji dizajn i suvremeniji izgled.

Postoji dodatna korisna značajka prilikom parkiranja da se mjenjač automatski postavlja u parking način rada.

Profinjeni 8-stupanjski automatski mjenjač
6-stupanjski ručni mjenjač

6-stupanjski ručni mjenjač

6-stupanjski ručni mjenjač u Focusu je prilagođen lakšem, preciznijem i tišem odabiru stupnjeva prijenosa kako bi poboljšao voznu dinamiku i smanjio potrošnju goriva.

To će vašu vožnju učiniti uzbudljivijom, a istovremeno će smanjiti odlaske na benzinsku postaju.

Brzo mijenjajte brzine

Brzo mijenjajte brzine

Tehnologija inspirirana automobilskim utrkama omogućuje brze i jednostavne promjene brzine.

Budući da su polugice mjenjača postavljene na kolo upravljača, možete brže mijenjati brzine čak i u zavojima.

Odaberite svoj način vožnje

Odaberite svoj način vožnje

Focus ima 5 različitih načina vožnje: Normal, ECO, Sport, Slippery i Trail. Ovim odabirom prilagodit će se postavke odaziva na gasa te upravljanja i mijenjanja brzina na temelju uvjeta vožnje.

Inovativni sustav Ford Eco Mode neprestano prati i procjenjuje učinke vašeg ponašanja u vožnji na potrošnju goriva te analizira i prebacivanje stupnjeva prijenosa, kočenje i predviđanje te broj kratkih i dugih putovanja. Odaberite ECO mod za najbolje rezultate.

Izvucite najviše iz vašeg motora

Izvucite najviše iz vašeg motora

Poboljšani benzinski 1,0 i 1,5-litreni Fordovi EcoBoost motori izrađeni su kako bi vam pružili snagu koju očekujete od mnogo većih motora. Fordova EcoBoost tehnologija pruža glatke i moćne performanse.

Za veću učinkovitost, oba motora sada imaju funkciju deaktivacije cilindara koja isključuje cilindar kada vam nije potrebno puno okretnog momenta, primjerice na autocesti. Povećanjem potrebe za okretnim momentom, cilindar se iznova aktivira kako bi vam pružio potrebnu snagu.

Novi standard za dizelske motore

Novi standard za dizelske motore

Fordovi 1,5 i 2,0-litreni EcoBlue dizelski motori su moderni, turbopunjeni motori koju pružaju poboljšanu učinkovitost i performanse.

Novi motori mogu poboljšati učinkovitost u potrošnji goriva i reakciju na pritisak gasa, a još su tiši nego prije.

Bolja aerodinamika za poboljšanu potrošnju

Bolja aerodinamika za poboljšanu potrošnju

Tijekom sporije vožnja sustav aktivne rešetke hladnjaka (Active Grille Shutter) održava ventilacijske otvore rešetki otvorenima radi hlađenja motora.

Kada vozite brže, rešetke se mogu automatski zatvoriti i tako poboljšati aerodinamiku te pomoći u uštedi goriva. Tijekom vremena ova tehnologija može značajno utjecati na učinkovitost goriva.

Udobnost i praktičnost

Najsvestraniji do sada, Ford Fokus u potpunosti koristi svaki kvadratni milimetar prostora. Uz veći i udobniji prostor za glavu, noge i laktove putnika, prostor za prtljagu povećavaju stražnja sjedala dijeljiva u omjeru 60/40 koja se gotovo u potpunosti mogu preklopiti.

Inovativni prtljažnik sada sadrži i „mokru zonu“ za mokre predmete, tepih i bočne obloge te vertikalni razdjelnik za bolju i praktičniju organizaciju. Dno prtljažnika je prilagodljivo. Može se podignuti i postati skriveni pretinac za odlaganje.

Vaša omiljena glazba

Bez obzira na vaš ukus u glazbi, zaslužujete kvalitetan zvuk. To je upravo ono što možete očekivati u Ford Focusu budući da je dostupan uz B&O PLAY.

Ovaj vrhunski audio sustav (675 watta) pruža bogat i snažan zvuk putem 10 zvučnika, woofer i subwoofer. Ova napredna tehnologija posebno je dizajnira, razvijena i prilagođena Focusu od poznate tvrtke B&O PLAY’s .

Zato ga uključite i uživajte u omiljenim pjesmama u kabini vašeg automobila.

Vaša omiljena glazba
Pustite sunce u kabinu

Pustite sunce u kabinu

Focus je dostupan s panoramskim krovom pune dužine koji potpuno mijenja čelični krov automobila. To omogućuje da prirodna svjetlost uđe u automobil i čini kabinu ugodnom i prozračnom.

Prednja polovica se može elektronski otvoriti, a punom dužinom je dostupna zaštita od sunca.

Prilagodljivi brisači

Prilagodljivi brisači

Automatski brisači osjetljivi na kišu počinju djelovati kada prepoznaju vlagu na vašem vjetrobranskom staklu, a zatim prilagođavaju brzinu ovisno o količini padalina.

Možete odabrati čak i nekoliko razina osjetljivosti koje određuju koliko se vlage mora skupiti prije aktiviranja brisača.

Automatska dvozonska klima

Automatska dvozonska klima

Dvozonska automatska kontrola klime omogućuje odabir željene temperature za vozača i suvozača.

Napredni sustav kontrole klime automatski održava konstantnu temperaturu.

Sjedala podesiva u 18 smjerova

Sjedala podesiva u 18 smjerova

Sjedala novog Ford Focusa mogu se prilagoditi vašim specifičnim zahtjevima budući da su podesiva u 18 smjerova.

Mogu se pomicati gore i dolje te naprijed i nazad. Možete podesiti nagib osnovnog naslona, pomicati lumbalnu potporu i još mnogo toga.

Topla sjedala i upravljač

Topla sjedala i upravljač

Grijana prednja sjedala dostupna su za vozača i suvozača. A za vaš komfor, možete birati između tri različita stupnja grijanja na svakom sjedalu.

Grijani upravljač također je osmišljen kako bi vaše ruke ostale tople za vrijeme zimskih dana.

Prostran i profinjen

Prostran i profinjen

S izuzetno modernim novim dizajnom za uživanje u vožnji te prostranijmi i prozračnijim interijerom, Fokus pruža profinjeniji i opušteniji ambijent.

Bez obzira na to koliko dugo putujete, sigurno će vam biti ugodno tijekom vožnje u Ford Focusu.

Punjenje u pokretu

Punjenje u pokretu

Unutrašnjost Focusa dizajnirana je kako bi povećala prostor i udobnost. Veliki pretinac ispred ručice mjenjača dovoljno je velik za vaše pametne telefone.

Uz to, za pametne telefone koji su kompatibilni, dostupno je i bežično punjenje.

Bez ključa - bez muke

Bez ključa - bez muke

Ford KeyFree omogućava vam otključavanje i zaključavanje vozila bez potrebe vađenja ključa iz vašeg džepa ili torbe. Idealno ako imate pune ruke.

Stražnja kamera na automobilu

Stražnja kamera na automobilu

Focusova stražnja kamera se automatski aktivira kada odaberete mjenjač za vožnju unatrag. Prikazuje na zaslonu što se nalazi iza vas.

Sustav također pokazuje virtualne linije kako bi vam pomogao i znatno olakšao parkiranje.

Tehnologija koja pojednostavljuje život

Ford Focus dolazi s novim SYNC 4, suvremenim sustavom koji vam omogućuje da ostanete povezani i kontrolirate svoj telefon, glazbu i navigacijski sustav glasovnim naredbama.

Sustavom se upravlja putem novog središnjeg zaslona od 13,2 inča koji sadrži bežično povezivanje putem Apple CarPlay i Android Auto.

Kontrole za grijanje i ventilaciju također se nalaze na novom poboljšanom zaslonu.

Tehnologija koja pojednostavljuje život
Ford Co-Pilot tehnologija

Ford Co-Pilot tehnologija

Ford Co-Pilot uključuje niz tehnologija koje zajedno rade kako bi vaše iskustvo vožnje učinile udobnijim i ugodnijim nego ikada prije.

Prilagodljivi tempomat prilagođava vašu brzinu prema vozilu ispred vas. Sustav može prepoznati znakove ograničenja brzine i sukladno tome prilagoditi brzinu.

Sprječava ogrebotine

Sprječava ogrebotine

Lagano je udariti vrata automobila na uskim parkirališnim mjestima. 

Ali pri otvaranju svih vrata, na Focusu izviruje zaštitna barijera koja sprječava udubljenja i ogrebotine te štiti boju vašeg vozila kao i druga vozila pored vašeg.

Povezana navigacija

Povezana navigacija

Ford Focus također ima koristi od značajki Ford Secure i Connected Navigation. 

Uvijek dobivajte najnovije prometne informacije izravno na zaslonu SYNC 4 s povezanom navigacijom i sigurnije kontrolirajte svoje vozilo uz Ford Secure.

Vaša sigurnost. Naš prioritet.

Niz pametnih tehnologija osmišljenih za vas, vaše obitelji i druge sudionike u prometu. Aktivno kočenje i sustav za izbjegavanje sudara s prepoznavanjem pješaka i biciklista, pomoći će vam izbjeći moguće sudare. Ford Fokus automatski će zakočiti ako ne reagirate na vrijeme.

Zračni jastuci koji vas štite sa svih strana

Uz zračne jastuke za vozača i suvozača, bočni zračni jastuci pružaju zaštitu prsnog koša i projektirani su tako da udaljavaju putnika od područja udara.

Također, mogu podignuti ruku putnika stvarajući veći prostor između putnika i strukture vozila. Zračne zavjese pružaju maksimalnu pokrivenost, a nasloni za glavu pružaju zaštitu od trzajnih ozljeda.

Tu su i prednji te stražnji zatezači sigurnosnih pojaseva i ograničivači opterećenja, podsjetnici upozorenja za sve sigurnosne pojaseve i zaslon koji pokazuje koja sjedala nemaju pričvršćene pojaseve.

Zračni jastuci koji vas štite sa svih strana

Pomoć pri kočenju pri velikim brzinama

Sustav aktivnog kočenja je inovativna sigurnosna značajka koja je aktivna pri brzinama iznad 50 km/h. Tehnologija koristi radar za praćenje ceste ispred vozila te će vas upozoriti u slučaju rizika od sudara.

Ako ne reagirate, sustav počinje kočiti kako bi vam pomogao u usporavanju. Pri brzinama ispod 50 km/h postoji drugi sustav Active city stop. U kombinaciji, te dvije tehnologije pružaju vam sigurnost pomoći pri kočenju kroz cijeli raspon putne brzine.

Pomoć pri kočenju pri velikim brzinama
Sustav za zaštitu pješaka

Sustav za zaštitu pješaka

Sustavi za izbjegavanje sudara i otkrivanje pješaka, koristi radar i kameru za praćenje prometa ispred vozila. Otkrije li rizik od sudara s vozilom, pješakom ili biciklistom, upozorava vozača.

Ako vozač ne reagira na vrijeme, sustav automatski može primijeniti punu snagu kočnica kako bi se smanjile posljedice ili čak potpuno izbjegao frontalni sudar.

Sigurniji u prometu

Sigurniji u prometu

Sustav Evasive Steering Assist novog Focusa koristi radar i tehnologiju kamere za detektiranje sporijih ili nepokretnih vozila koji se nalaze ispred.

Pomaže vam pri upravljanju kako bi izbjegli drugo vozilo u slučaju neizbježnog sudara.

Upozorenje o blizini vozila

Upozorenje o blizini vozila

Bezbrižno vozite unatrag, jer vam Ford Focus pomaže u povećanju svijesti pri vožnji u prostorima sa slabom vidljivošću.

Sustav detektira približava li se vozilo sa strane te izdaje upozorenje i pali svjetlo u retrovizoru vašeg Focusa kako bi vas obavijestio o njihovoj prisutnosti.

Sustav održavanja trake

Sustav održavanja trake

Prednje kamere detektiraju sva neželjena izlaska iz trake. Sustav vas upozorava vibriranjem upravljača i može čak pružiti blagu pomoć pri upravljanju kako bi ga vratio u ispravnu traku.

Dizajniran za ceste s više traka. Isključuje se automatski ispod 65 km/h ili ga možete deaktivirati ručno.

Fokusov adaptivni tempomat

Fokusov adaptivni tempomat

Prilagodljivi tempomat olakšava vožnju u gustom prometu. Jednostavno namjestite željenu brzinu i sustav automatski održava unaprijed postavljenu udaljenost od vozila ispred.

Ako je potrebno, sustav će čak zaustaviti vozilo.

Prepoznavanje prometnih znakova

Prepoznavanje prometnih znakova

Sustav za prepoznavanje prometnih znakova skenira prometne znakove kako bi identificirao trenutno ograničenje brzine.

Ako je aktiviran, može prilagoditi najveću brzinu prema zadanom ograničenju te vam omogućiti bezbrižno putovanje.

Sigurnost s pet zvjezdica

Sigurnost s pet zvjezdica

Euro NCAP vodeće je europsko neovisno tijelo za procjenu sigurnosti. Ocijenite razinu sigurnosti novih vozila prema nizu rigoroznih postupaka.

Kao dokaz Fordove predanosti sigurnosti, Focus dobio je ocjenu od pet zvjezdica, najveću dosad.

Dodatna bezbrižnost

Dodatna bezbrižnost

eCall je sustav u vozilu koji bez odgode upozorava hitne službe na sudar. Nakon aktiviranja senzora zračnog jastuka automobila, on prenosi točno mjesto nesreće i broj putnika u automobilu.

Tehnologija također omogućava i glasovnu komunikaciju s operaterom.

Bolja sigurnosti djece

Bolja sigurnosti djece

Ford Focus razvijen je kako bi poboljšao sigurnost djece na svakom putovanju.

Dolazi uz ISOFIX priključke tako da na stražnjoj klupi možete fiksirati dvije dječje sjedalice.

Sustav upozorenja vozača

Sustav upozorenja vozača

U slučaju dugih vožnji, sustav vas upozorava ako otkrije promjene u vašem ponašanju.

Ako sustav prepozna da ste umorni, pojavit će se vizualno upozorenje uz zvučni signal.

Pomoć pri kretanju uzbrdo

Pomoć pri kretanju uzbrdo

Pomoć pri kretanju na uzbrdici pruža dodatnu kontrolu prilikom kretanja na nagibu zadržavanjem kočnica dodatne 2,5 sekunde.

Pomaže vam da ne krenete unazad dok se vaša noga kreće između papučice kočnice i gasa.

Zaštita bočnih retrovizora

Zaštita bočnih retrovizora

Kako biste izbjegli slučajna oštećenja, preklopivi retrovizori preklapaju se prema unutra kada ste parkirani.

Tako štite integrirane pokazivače smjera te uz to su i grijani, što bitno skraćuje vrijeme priključivanja prometu na hladna jutra.

Sustav nadzora mrtvog kuta

Sustav nadzora mrtvog kuta

Ovaj sustav koristi bočne senzore za otkrivanje prisutnosti skrivenih vozila u mrtvom kutu, čak i kada vučete prikolicu.

Ako sustav otkrije drugo vozilo, upozorava vozača putem ugrađenih svjetala upozorenja u oba retrovizora i čini vašu vožnju lakšom.

Upozorenje o tlaku guma

Upozorenje o tlaku guma

Ako sustav detektira gumu koja počinje gubiti pritisak tijekom putovanja, sustav za nadzor tlaka u gumama upozorava vas svjetlećom ikonom na instrumentnoj ploči.

Provjerite i vozite bezbrižnije!

Copyright © Modul Auto | Izrada web stranica - Fer Projekt